TopMode » Kosmetika » Kosmetika » Péče o vlasy » Šampony » Přírodní mýdlový šampon pro brunetky / doba spotřeby 6.2022

Přírodní mýdlový šampon pro brunetky / doba spotřeby 6.2022

75 Kč
Facebook Twitter Pinterest Email
  • Doprava nad 1500 Kč je zdarma
  • Bezproblémové vrácení nebo výměna zboží
  • Doručení již další pracovní den
  • Zboží skladem
  • Dobírka i bezpečná platba kartou

Popis

Přírodní tuhý šampon, který zabraňuje předčasnému maštění vlasů. Prodlužuje tak nutnou frekvenci mytí.  Dodá vlasům lesk, vzdušnost a vitalitu. Vhodný pro tmavé vlasy. Svým přírodním jemným složením je vhodný pro děti. Je vyroben metodou za studena, pro zachování všech výživných a přírodních složek. Neobsahuje žádné chemické látky, barviva, nejsou přidány chemické  pěnící složky. 

Použití: 

  • šamponem napěníme vlasy a spláchneme, při následném napěnění šampónu můžeme udělat jemnou masáž a nechat  působit výživné a přírodní  složky.

Složení:

  • olivový olej, kokosový olej, ricinový olej, slunečnicový olej, nimbový olej, med, macerát - kopřiva, rozmarýn, máta, NaOH

Esenciální oleje:  

  • tymián, máta kadeřavá, petitgrain, šalvěj

Doporučení pro zákazníky při přechodu na tuhé přírodní šampony. 

  • Většina komerčních (průmyslových) šamponů a kondicionérů obsahuje vysoké procento silikonů. Silikon je syntetický polymer, který vytvoří kompaktní bariéru kolem vlasu.
  • Silikony zajišťují vlasům jemnost, hebkost a objem. Zároveň ale zabraňují povrchové výživě a hydrataci vlasů. Výrazně tak klesá účinnost vlasových masek, balzámů a podobných přípravků. Silikon jim do vlasů "nedovolí proniknout". 
  • Tuhé přírodní šampony si se silikony poradí velmi těžko a trvá i několik týdnů než je dokáží z vlasů vymýt.
  • Silikony zabraňují složkám v přírodních šamponech řádně umít všechny nečistoty a vlasy s obsahem silikonů jsou po umytí přírodním šamponem "mastné, zplihlé a ulepené". 
  • Není to samozřejmě pravidlem a záleží na míře kontaminace vlasů silikony. 
  • Řešením je buď trpělivost, anebo použití takzvaných šampuků. Ty obsahují jemné mycí tenzidy a pomohou velmi šetrně zbavovat vlasy nechtěných silikonů. Po několika umytích vlasů pomocí šampuku je možno přejít na přírodní tuhé šampony. Případně u šampuků zůstat, pokud vám vyhovují.
  • Jak poznám, že nemám ve vlasech silikony? Vyzkouším si umýt vlasy tuhým šamponem a pokud budou moje vlasy jemné, nadýchané, tak silikony jsou pryč.
  • Cílem tohoto doporučení je reagovat na nejčastějsí dotaz našich zákazníků při přechodu na tuhé přírodní šampony a upozornit na možné problémy s tím spojené. Silikony jsou schválenou a povolenou složkou kosmetických přípravků a je na každém, jaké produkty si pro péči o své vlasy vybere.

Složení

Sodium Olivate (olivový olej)

Sodium olivate vzniká zmýdelněním olivového oleje. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Sodium Olivate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka, dobře odbouratelná v přírodě. Vhodná i na citlivou dětskou pokožku. Používá se v mýdlech, šamponech, čistících pleťových přípravcích a jiných produktech.

Sodium Cocoate (kokosový olej)

Sodium Cocoate je povrchově aktivní látka přírodního původu. Vzniká zmýdelněním kokosového oleje. Používá se hlavně jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Napomáhá čistícím produktům, aby na sebe vázaly olej a špínu a následně byly snáze opláchnuty. Používá se proto hlavně v šamponech, mýdlech, pěnách na holení, pleťových čisticích prostředcích apod. Sodium Cocoate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou pokožkou. 

Sodium Castorate (ricinový olej)

Sodium castorate vzniká zmýdelněním ricinového oleje (Ricinus Communis Seed Oil). Jako povrchově aktivní látka pomáhá čištění pokožky. Ricinový olej je přírodní surovina získávaná ze semen ricinovníku. Používá se při výrobě mýdel a parfémů. V přírodní kosmetice je používán kvůli své nezávadnosti a dobré snášenlivosti. Má regenerační a hojivé účinky. Podporuje regeneraci suché a poškozené pokožky, váže vlhkost a pomáhá při ekzémech. 

Melia Azadirachta Seed Oil (Nimbový olej)

Nimbový olej je vhodný pro péči o problematickou a aknózní pleť a je uznávaný pro své silné antiseptické vlastnosti. Obsahuje složky, které jsou velmi účinné v boji proti mikrobům, bakteriím a plísním. Je vhodný pro suchou, šupinatou nebo podrážděnou pokožku. Svými hojivými účinky pomáhá při kožních onemocněních. 

Sunflower Oil (slunečnicový olej)

Slunečnicový olej vykazuje blahodárné účinky při používání v kosmetice. Má zjemňující a protizánětlivé účinky. 

Mel (med))

Med je oblíbenou surovinou v kosmetice. Je známý svými antibakteriálními a hydratačními účinky. Pokožku regeneruje a podporuje hojení ran. Vhodný je i pro dětskou a citlivou pokožku. V medicíně je považován za přírodní antibiotikum, které dokáže ničit bakterie. 

Benefity a charakteristiky

Ekologický produkt

Produkt je šetrný k životnímu prostředí. 

Bez alkoholu

Produkt neobsahuje škodlivé typy alkoholů a je tak vhodný pro citlivější i dětskou pokožku. Určité druhy alkoholu v kosmetice mohou vysušovat a dráždit pokožku. Máte-li citlivou pleť, zkuste tento produkt bez obsahu alkoholu, ethanolu či isopropyl alkoholu. 

Bez lepku

Kosmetický produkt bez lepku. Vhodné pro osoby s potravinovou alergií na lepek. 

Bez palmového oleje

Palmový olej je nejpoužívanější a nejlevnější olej používaný v potravinářství i kosmetice. Jeho levná cena je vykoupena zničenými tropickými pralesy v řadě zemích. Podporujme raději zdravější a ekologičtější varianty k palmovému oleji.

Bez parabenů

Produkt neobsahuje žádné parabeny. Parabeny jsou v kosmetice používány pro jejich baktericidní a fungicidní vlastnosti. Parabeny mají genotoxický efekt prokázaný studiemi, ničí mitochondrie, produkují volné radikály a ničí DNA. Příznivci přírodní kosmetiky se tak parabenům v kosmetice raději vyhýbají. 

Bez PEG

Produkt neobsahuje žádný polyethylenglykol (PEG). PEGy jsou emulgátory vyráběné většinou z ropy. Zlepšují prostupnost pokožky pro ostatní složky kosmetiky a zvyšují tak efektivitu různých alergenů. Mohou také potenciálně obsahovat toxické nečistoty, které při aplikaci na kůži způsobují zdravotní komplikace.

Bez silikonů

Tento produkt je bez silikonů. V kosmetice jsou silikony používány k zlepšení roztíratelnosti produktů a vyhlazování pleti. Silikony jsou syntetické polymery, nejsou biologicky odbouratelné a hromadí se v přírodě. Silikony v pleťových přípravcích dokáží vyplnit nerovnoměrnou strukturu pleti a jemné vrásky. Pozitivní účinky ovšem silikonů zmizí po jejich smytí z pokožky. Většina silikonů je nerozpustná ve vodě, proto nejdou umýt pouze vodou. Ve vlasové kosmetice vytvoří silikon kompaktní bariéru kolem vlasu. Tím zajistí vlasům jemnost, hebkost a snadné rozčesávání. Ovšem přes tuto vrstvu se do vlasům nedostanou jiné látky, které by je mohly vyživit nebo hydratovat.

Bez sulfátů

Produkt neobsahuje žádné sulfáty. To jsou syntetická pěnidla, která ve spojení s vodou vytváří bohatou pěnu. Sice odstraní nečistoty a mastnotu, zároveň ale narušují, vysušují a dráždí pokožku. Sulfáty tak nejsou vhodné na citlivou pokožku a mohou být zodpovědné za svědivou kůži, vznik lupů nebo alergie. 

Nekomedogenní

Produkt obsahuje složky, které mají komedogenní rating 0 až 1. Tj. pouze látky s nízkým rizikem ucpávání pórů na pokožce. Lidé s problematickou pletí se sklonem k akné a ucpávání pórů by měli vybírat kosmetiku, která neobsahuje komedogenní látky s ratingem vyšším než 2. 

Vyrobeno v České republice

Zakoupením tohoto výrobku podporujete českého výrobce. Pro spolupráci s naším eshopem vybíráme převážně malé rodinné firmy, jejichž prioritou je kvalita při výrobě. 

Ruční výroba

Produkt vyroben s převažujícím využitím manuální lidské práce, případně jen s minimální podporou strojové výroby. Nejčastěji se jedná o produkty z malých firem, rodinných manufaktur nebo individuálních nadšenců, kteří se rozhodli jít proti proudu a nepodporovat hromadnou tovární výrobu.


Disclaimer: INCI je mezinárodní značení složek kosmetiky. Na začátku seznamu jsou uvedeny složky, kterých je ve výrobku nejvíce, na konci pak složky s nejnižším zastoupením. Údaje slouží pro bezpečnost spotřebitele, který se tak může vyhnout složce, na kterou má např. alergii. Informace na této stránce byly zařazeny v dobré víře, ale slouží pouze pro všeobecné informační účely. Nejde o zdravotní ani výživová tvrzení a nelze se na ně spoléhat pro žádné konkrétní účely a neposkytujeme žádnou záruku ohledně jejich přesnosti a úplnosti. Doplňující informace k jednotlivým složkám jsou samostatné informace a netýkají se vlastností finálního produktu. Informace na této stránce mohou obsahovat chyby. Pokud jste našli v popisku chybu, kontaktujte nás prosím.

Vrácení a výměna zboží

Vždy se může stát, že i sebelepší střih zrovna nepadne. Ale nevadí, s námi nakupujete bez rizika!

Pokud chcete zboží vyměnit nebo vrátit, postupujte prosím podle pokynů na stránce Vrácení a výměna zboží, případně kontaktujte naše zákaznické oddělení, kde Vám ochotně pomůžeme.

Podobné produkty

Přírodní šampon pro psy. Vlastnosti: ruční výroba v České republice 100% přírodní složky šampón s Přírodní šampon pro psy
159 Kč
180 g
Přírodní bylinkový tuhý šampon s rakytníkem Vlastnosti: ruční výroba v České republice 100% přírodní složky Tuhý bylinkový šampon rakytník
115 Kč
110 g